През лятото леките и прости десерти без печене са много актуални. Кой

...
През лятото леките и прости десерти без печене са много актуални. Кой
Коментари Харесай

Домашно тирамису без яйца- топ рецепта на лято 2020

През лятото леките и прости десерти без печене са доста настоящи. Кой желае да включи фурната в такава горещина? Домашното тирамису без яйца с резенчета сочна прясна праскова бързо ще се трансформира във вашето обичано десертно чудо.

За основа взехме нежна заквасена сметана с кондензирано мляко. Вместо блатове използвахме бишкоти, напоени с кафе. Разредихме познатия усет на десерта с праскова, което направи тортата необикновена и свежа по летен метод. Тирамисуто с плодове е идеално за чай или кафе за цялото семейство.

 

Съставки

Сметана 500 g

Кондензирано мляко 300 g

бишкоти 200 g

праскова 1-2 бр.

желатин 15 g

вода 150 мл

кафе 250 мл

Какао на прахуляк на усет

 

Приготвяне:

Смесете заквасена сметана с кондензирано мляко. Разбийте с миксер до гладкост.


Измийте прасковата, нарежете на половина и отстранете костилката. Нарежете на тънки филийки


Залейте желатина с вода и оставете за 15 минути. Разтворете желатина на парна баня. Когато изстине, прибавете към масата заквасена сметана. Разбъркайте


Направете мощно черно кафе. Потопете половината бишкоти в кафето и сложете на дъното на формата. Намажете с крем и от горната страна разпределете резени праскова.


Сложете втори пласт бишкоти, след това сметана, праскови и крем още веднъж. Поръсете от горната страна с какао и поставете в ледник за минимум 2 часа.

Остава единствено да изчакаме, до момента в който стегне. Десертът е толкоз лек, че има заплаха да го изяде едновременно. И без тежест или сладостен послевкус. Наслаждавай се!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР